Saturday, June 18, 2011

Hari Bapa

Nak buat post pasal Hari Bapa sebenarnya. Hari untuk mama saya buat, takkan untuk bapak tak buat? Memang nak ucap nak sambut, nak beli kek. Tapi bapak tak bagi sambut.

Bapak: Tak payah la sambut, ni semua agenda yahudi. Hampa kira nak ikut saja. Hari Ibu hari tu pun hari Mother Teressa tau dak?? Sepatutnya hampa buat baik dan layan mak bapak setiap hari. Bukan pada Hari Ibu dan Hari Bapa saja.



Buat Bapak,
Adik sangat sayang kat bapak. Bapak pembakaq semangat dan idola adik. Adik nak suami yang macam bapak. Bapak pandai pebaik kereta, motor, paip. Bapak up-to-date pasai teknologi. Bapak sayang binatang. Bapak tak berkira dengan binatang. Bapak tanggung 100% pembiayaan belajar kami. Paling penting, bapak dah membesarkan kami adik – beradik. Semoga kita semua bersama sampai ke syurga!

Atirah setuju bila bapak cakap, kita mudah ikut apa yang orang Barat buat. Kadang – kadang main tiru ja, tanpa usul periksa. Atirah pun terikut. Asal – usul Valentine’s day yang dah jelas tu pun masih ada lagi yang ikut kot. Selagi kita hidup dan berkesempatan ni, baiklah kita ‘pulang’ dan berbakti kepada ibubapa kita. Nanti kalau Tuhan dah ambil, kita tak boleh buat apa – apa dah. Jom jadi anak soleh dan solehah!

Assalamualaikum, bye.

8 comments:

  1. like this post....btol la ckp bapak ko...semua kita nk ikut...diorg ada nk ikut kita..??xpon..kita ja terhegeh2...tp lau ikut bnda yg baik xpe....hmm..bydaway..kirim salam kat family ek....

    ReplyDelete
  2. @Fizz bukhari : Betul sangat. Kita saja yang asyik ikut Barat.. Alright, krim slam kat kakak and mak ko jugak.. =)

    ReplyDelete
  3. insyaAllah..bydaway...aku tertarik ttg ko ckp osama laden x wujud.....boleh ko tulis artikel ttg ni....I REALLY DONT KNOW ABOUT THIS MAN!!!!!!!!.....its kinda interesting...

    p/s:ko dh mcm wartawan journal dh aku tgk..hahahhaha

    ReplyDelete
  4. @Fizz bukhari: I'm like a reporter to you? Woah!!! I'm glad to hear that!! Hehehehe
    Psal Osama tu I dont really know what happened to him, tp aku ada video yang kata dia mmg tak wujud pun. So kena korek2 info kat google dulu sblum nak buat cerita.. =)

    ReplyDelete
  5. ohh...ok..take your time..hurmm..maybe you can ask 'someone' about this..

    ReplyDelete
  6. Woi..."someone" tu sapa?? =p

    ReplyDelete
  7. seseorg yg ariff....hhhahahhahah

    ReplyDelete
  8. Oh my! I don't think dia berminat pasal benda ni =D

    ReplyDelete